Вчені з Національного інституту здоров’я провели дослідження, яке показало, що їжа в нічний час збільшує рівень цукру в крові. А якщо людина вживає їжу невеликими порціями протягом дня, це запобігає стрибкам показників глюкози в тих, хто змушений працювати в нічний час. Це дуже важливий висновок для мільйонів людей, які мають справу із регулярними нічними змінами.

Глюкоза є основним цукром у крові, який забезпечує наші клітини енергією. У дослідженні взяли участь 19 осіб, включаючи 7 жінок та 12 чоловіків. Усі вони були відносно здоровими та молодими. За добровольцями стежили 14 днів в лабораторії, що включають нічні зміни з одним із двох графіків їжі. Аналогічний план харчування підтримували вдень чи вночі.

Їжа на ніч збільшувала рівень глюкози, що є фактором ризику розвитку діабету. А ось вживання їжі протягом усього дня мало протилежний вплив. У середньому рівень цукру в крові у тих, хто їв на ніч, був на 6,4% вищий.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут