У наші дні поласувати стравами японської кухні може кожен. Щоб замовити суші та роли не потрібно витрачати багато часу і сил.

Майстрів, які готують дійсно смачно таку їжу, стає все більше – а значить і спеціалізованих на азіатських делікатесах закладів. Але не всі поціновувачі страв загадкової Японії знають їх історію та секрети. Через це з’явилося чимало міфів, пов’язаних з національною кухнею цієї країни.

Міф перший: усі роли придумали в Японії

Це найбільш поширена помилка. Багато наших співвітчизників вважають, що всі роли є національною стравою Японії. Однак це не зовсім так. Роли дійсно були створені японськими кухарями. Але багато їх різновидів з’явилися зовсім в інших країнах. Прикладом служать відомі всім роли «Філадельфія» і «Каліфорнія». Пізніше в самих різних куточках світу стали застосовувати нові компоненти для наповнення ролів. З’явився навіть солодкий варіант – з фруктів. Сьогодні в закладах пропонують страви, приготовані за традиційними японськими рецептами та новинки, розроблені вже за її межами.

Міф другий: головний компонент – риба

Звичайно ж для відомих і найстаріших рецептів ролів риба є основним інгредієнтом. Однак не можна сказати, що тільки з цим продуктом їх роблять. Дійсно найголовніша складова – це рис. Більшість видів ролів містять в своєму складі рибу, але є багато варіантів, де вона замінюється іншими морепродуктами (мідії, краби, креветки та інші) або відсутня зовсім (наприклад, Вегетаріанські роли).

Слід зазначити, що безпосередньо в самій Японії рибу для суші та ролів беруть виключно свіжу. Для місцевого населення це означає, що вона повинна бути виловлена ​​не пізніше 4 годин до їжі. Але не всі жителі нашої планети мають можливість насолоджуватися тільки що виловленої рибою. Тому, завдяки сучасним технологіям, продукт, призначений для експорту, відразу ж після вилову чистять та заморожують методом «шокової заморозки», що дозволяє не просто зберегти смакові якості і свіжість, а й знищити шкідливі мікроби.

Міф третій: для приготування потрібна тільки сира риба

Японці створили чимало видів суші та ролів, в яких і правда застосовується сира риба. Але також є досить багато рецептів, які використовують продукт різного ступеня та способу обробки: соління, маринад, копчення.

Цікаво, що в самій Японії і деяких інших країнах для суші та ролів вживають досить рідкісні види риби. Їх смак залежить не тільки від способу обробки, але і від правильності оброблення. Наприклад, хірам, блакитний тунець, фугу. Остання вважається отруйною. Для того, щоб насолодитися делікатесом та не відправитися з-за столу в лікарню, дуже важливо, щоб кухар правильно її обробив.

Міф четвертий: їсти суші і роли потрібно паличками

Це не так. Правила етикету японців цілком дозволяють брати шматочки руками, викочувати їх трохи в соусі та їсти. Але це правило поширюється лише на чоловіків. Жінки повинні їсти паличками і тримати руки в чистоті. Обов’язкове застосування паличок, швидше за все, з’явилося в Європі, де їсти руками не прийнято.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут