Помідори – джерело вітамінів і антиоксидантів, що грають важливу роль в боротьбі із запаленнями. Зокрема, в них міститься ліпокін – антиоксидант, що допомагає захистити судини і серце, знижує рівень холестерину і бореться з вільними радикалами.

Про це інформує UKRHEALTH.

Як не дивно, в термічно оброблених помідорах ліпокіну більше, ніж у свіжих. Тому так корисна томатна паста, бажано приготована самостійно, без великої кількості солі і цукру. Рецепт її приготування простий – досить тушкувати помідори на повільному вогні, додавши улюблені спеції. Такий соус можна додавати в різні страви і поєднувати з м’ясом або рибою.

Однак, незважаючи на користь томатів, є категорії людей, яким вони протипоказані. Через високий вміст органічних кислот помідори не рекомендується вживати при гастриті або виразці шлунка. Людям із захворюваннями нирок томати теж не рекомендуються.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут