5 продуктів, в яких калорій більше, ніж здається. Так, так, ці продукти набагато підступніші, ніж ми думаємо!

Про це інформує UKRHEALTH.

Авокадо

Судячи з усього, прекрасне авокадо ми полюбили надовго. За те, що в ньому багато мононенасичених жирів, які підвищують рівень «корисного холестерину», вітаміну В, що відповідає за правильну роботу нервової системи, а також цинку і селену, які забезпечують профілактику онкологічних захворювань. Однак в цій суперзірці ЗСЖ поміщається близько 360 кілокалорій. Що, втім, дуже навіть немало.

Хумус

Хумус знайомий людству з незапам’ятних часів. Кажуть, нут вирощували біля річки Ніл ще в 1590 році до н.е і експортували в Італію, малу Азію і Грецію. А сам хумус ходив в улюбленцях у фараонів, так як запаси нуту були знайдені в гробниці Тутанхамона. Втім, ми не здивовані, адже хумус нормалізує рівень холестерину і благотворно впливає на серце, зокрема нормалізує обмін речовин, знижує цукор в крові, виводить токсини, покращує роботу мозку. Правда, при всіх цих неймовірно корисних властивостях не можна забувати, що в ста грамах цієї закуски в середньому міститься близько 380 кілокалорій.

Суші

Ми свято віримо в те, що суші ідеальні при будь-якій дієті, тому нерідко відмовляємося від повноцінного обіду в їх користь, сподіваючись скоротити кількість з’їдених калорій. Однак в середньому, в одній скромній суші може міститися близько 50 кілокалорій, і це не межа, все залежить від складу. Плюс калорійності їм додають найрізноманітніші соуси. Правда, не можна і не відзначити їх корисні властивості — вони багаті омега-3 і корисними для організму ненасиченими жирами.

Кокоси

У кокосі є антиоксиданти; амінокислоти, вітаміни груп C, E і В, натуральні масла і клітковина, плюс він може похвалитися високим вмістом калію, марганцю, фосфору, кальцію, йоду, цинку і магнію. Він добре при захворюваннях нервової системи, допомагає в боротьбі з порушенням гормонального фону при дисфункції щитовидної залози, корисний при ослабленому імунітеті і погіршенні зору. Корисні насичені жири, що входять до складу кокоса, стабілізують рівень холестерину, що знижує ризик розвитку атеросклерозу. Плюс, його не можна не похвалити за високий вміст клітковини і приємний смак. Однак ми повинні пам’ятати, що незважаючи на те, що він у нас стабільно асоціюється з продуктом неймовірно корисним, в ста грамах кокоса міститься близько 350 кілокалорій.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут