Протягом минулого року найбільш істотно втратили в ціні овочі так званого “борщового” набору.

Капуста здешевшала на третину, буряки на 40%, а цибуля і морква знецінились майже в половину. Найменше впала ціна на соняшникову олію – лише на 1,5%, передає “Сніданок 1+1”

Проте Олексій Дорошенко, голова Національної ради економічного розвитку, попереджає, що в 2020-му в групі ризику стрімкого підвищення цін залишаються овочі борщового набору.

“Ніхто не знає чітко, скільки продукції виробляють фермери, що тримають у сховищах, скільки овочів споживають українці. Тому з ціною може бути, що завгодно. Всі інші продукти дорожчатимуть в межах інфляції. Дешевшатимуть курячі яйця, пшоно. Гречка вже подорожчала до 32 гривень за кілограм. Приблизно така ж ціна буде протягом 2020-го”, – пояснив експерт.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут