Горіхи і боби, шоколад, цитрусові та яйця найчастіше викликають алергію.

Алергія на бобові і горіхи може призвести до анафілактичного шоку. Людина може померти, пише Gazeta.ua з посиланням на lady.tochka.net.

Шоколад викликає алергію через соєвий лецитин, горіхові наповнювачі або глютен, сухе молоко і пальмове масло.

Молочні продукти можуть не засвоюватися організмом. Це часто називають непереносимістю лактози, від якої зараз страждає велика кількість людей. Алергія на молоко не одне й те ж, що і непереносимість. Але варто обов’язково здати аналізи на алергени.

Цитрусові – найвідоміший алерген. Зайві фрукти можуть дратувати шлунково-кишковий тракт, викликати набряки.

Мед може стати причиною набряку гортані і заблокувати дихальні шляхи у алергіків.

Риба найчастіше викликає алергію у дітей, однак буває і у дорослих.

На алергію на крупи і каші страждає один з 200 людей.

Серед частих алергенів є і яйця.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут