Питання гострої їжі хоч і не стоїть гостро, однак викликає чимало запитань у любителів пікантної кухні. Чи корисно вживати гострі смаколики і як вони впливають на організм.

Про це повідомляє Радіо Максимум.

Дієтологи розповіли, що гостра їжа насправді не лише має особливий смак, а й позитивно впливає на стан здоров’я. Річ у тому, що вона викликає пришвидшене спалення калорій, а також швидко втамовує голод.

За словами науковців, люди, які полюбляють гостреньке, зазвичай, споживають менше, аніж ті, хто уникає спецій. До того ж, мешканці країн, де національні страви є гострими, мають нижчі ризики появи серцево-судинних захворювань. І це цілком логічно, адже пікантна їжа дозволяє зменшити рівень холестерину.

Не варто забувати і про те, що смаколики з перцем чилі багаті на природні масла та вітаміни A, B, C. Взагалі капсаїцин, який і відповідає з гостроту перцю, здатен полегшувати больові відчуття, адже пригнічує нервові імпульси, які виникають під час болю.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут