Взимку, коли закінчується сезон свіжих овочів і різноманітної зелені, потрібно вводити до раціону коренеплоди та квашені продукти. Саме вони допоможуть урізноманітнити дієту  овочами і попередити авітаміноз.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про головні джерела вітамінів та деякі особливості харчування в осінньо-зимовий період у ефірі ObozTV розповіла лікар-дієтолог Юлія Поворознюк.

Насамперед дієтолог  порадила вживати овочі, які довго зберігаються, а також в тушкованому, запеченому або сирому вигляді – гарбуз, буряк, моркву, цибулю, капусту.

“Квашені продукти також обов’язково мають бути на вашому столі. Вони дуже корисні, оскільки в процесі ферментації в них утворюється багато вітаміну С та інших фітонутрієнтів, які зміцнюють наше здоров’я саме в осінньо-зимовий період. Щоб не хворіти”, – зазначила Поворознюк.

Але водночас вона попередила, що людям, у яких проблеми з кишківником, зазначені продукти слід споживати помірно – щоб не було здуття або дискомфорту в животі.

Крім того, за словами експертки, корисно урізноманітнити дієту замороженими літніми та осінніми овочами. Після розморожування їх добре додавати до варених або тушкованих страв.

“Зелень можна вживати, але її потрібно попередньо замочувати”, – наголосила експерт.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут