Завдяки наявності арахідонової кислоти – омега-6-ненасиченої жирної кислоти, продукт здатний покращувати роботу головного мозку, серцевого м’яза і нормалізувати обмін холестерину, а вітаміни А, D і E роблять його незамінним для підтримки здоров’я кісток, повідомляє Країна Здоров’я, посилаючись на Хроніки.інфо.

При цьому експерти уточнюють, що корисно виключно сире сало і в невеликих кількостях: рекомендована норма становить 10-30 грамів на день. Його варто споживати без хліба і в першій половині дня як енергетично насичений продукт. Зберігати сало дієтологи радять не в морозилці, а в основному відділенні холодильника нетривалий час.

Також вчені відзначили, що в копченому вигляді сало шкідливо для здоров’я, вживання такого продукту необхідно обмежити кількома скибочками в місяць. А людям з хворобами нирок, печінки, жовчного міхура та підшлункової залози необхідно повністю виключити копчене сало з раціону.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут