Споживання темного (гіркого) шоколаду (вміст какао-бобів — вище 45 відсотків) корелює зі зменшенням симптомів депресії.

Про це повідомляє Здоров’я 24, з посиланням на результати наукового дослідження на великій вибірці.

Як зазначається у науковій публікації на Depression & Anxiety, серед тих, хто повідомив про споживання темного шоколаду, ризик виявити симптоми, характерні для депресії, на 70 відсотків нижчий, ніж серед тих, хто не куштував шоколад взагалі.

Для інших видів шоколаду ніякого зв’язку виявити не вдалося.

Вчені проаналізували дані про 13626 американців старше 20 років: для кожного з них були доступні дані про харчування протягом двох добових періодів із різницею в 3-10 днів. З початкової вибірки у понад 20 тисяч людей виключили тих, хто страждає діабетом, а також людей із низьким індексом маси тіла.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут