Всупереч поширеній думці, вживання червоного м’яса та білого однаково підвищує рівень поганого холестерину.

Дослідження провели вчені з Інституту дитячої лікарні Окленд (CHORI), інформує “Канал 24” з посиланням  на MedicalExpress.

За словами дослідників, вживання будь-якого типу м’яса збільшує вміст ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), які є одним з основним джерелом холестерину.

Холестерин, пов’язаний з ЛПНЩ, називають “поганим” холестерином через його зв’язки з підвищеним ризиком розвитку атеросклерозу. Порівнянне кількість рослинних білків не приводить до такого ефекту.

Так, вживання червоного та білого м’яса призвело до підвищення рівня холестерину в крові, ніж споживання порівнянного кількості рослинних білків.

Але результати вказували, що обмеження м’яса взагалі, чи то червоного, чи білого, є більш доцільним для зниження рівня холестерину в крові. Дослідження показало, що рослинні білки є найбільш здоровими для холестерину крові.

Дослідники зазначають, що обмеження червоного м’яса і білого м’яса повинні базуватися не тільки на їх впливі на рівень холестерину в крові, а й на серце.

ЗАЛИШТЕ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Введіть своє ім'я тут